Książka autorstwa Karoline Jönsson Zielone Boże Narodzenie trochę odbiega od zbioru standardowych przepisów na potrawy świąteczne. Nic jednak nie stoi na drodze ku temu, by urozmaicić smaki, które serwujemy swoim najbliższym.
Jest podzielona na pięć, bardzo praktycznych rozdziałów, z czego cztery zawierają wiele pomysłów na smaczne potrawy i przekąski, a nawet podpowiedzi jak przygotować piękne ozdoby świąteczne. Ogromnym plusem dla mnie, jest twarda oprawa – jak zawsze w przypadku książek kucharskich. Dopełnieniem jest kilka ilustracji przygotowywanych dań, co swoją drogą jest też małą podpowiedzią sposobu ich podania.
Zielone Boże Narodzenie to kolejna pozycja, którą warto mieć w swoim domu. Urozmaici sposób naszego gotowania oraz podpowie, jak w łatwo gotować w zdrowszy sposób. Chętnie wplotę kilka nowych potraw pomiędzy tradycyjne na wigilijnym stole, a samą książkę dodatkowo zakupię, by podarować ją komuś bliskiemu w prezencie.