Zamień chemię na energię, autorstwa Julity Bator, to fenomenalna książka mieszcząca w sobie mnóstwo podpowiedzi jak w łatwy i szybki sposób przygotować zdrowe przekąski. Znajdziemy w niej zarówno informacje dotyczące produktów na słodko, jak i przepisy na szybkie i pyszne koktajle. Mama trójki dzieci przemyca dla nas pomysł na zdrowe rafaello z jaglanki, truskawkowe smoothie oraz przepyszne pieczarki zapiekane z humusem. Wiele z ujętych tu propozycji idealnie zaprezentuje się na wykwintnie przygotowanym stole, a już na pewno uwiedzie smakiem naszych gości bądź domowników.
Julita Bator podaje przepisy na zdrowe potrawy, dostarcza wskazówki jak kupować i gotować bez chemii, dzieli się z nami odkryciami i olśnieniami dotyczącymi zdrowego odżywiania w szczególności, ale też zdrowego stylu życia w ogóle.
Książka znajdzie swoje miejsce zapewne w każdej kuchni, w końcu kto lubiąc przekąszać coś między posiłkami nie zamieni ich na coś zdrowego? Dlaczego nie przemycić dla naszych dzieci wartościowych smakołyków? Rozwiązanie mamy podane jak na tacy. Zdecydowanie najlepszy poradnik i książka kucharska w jednym, alternatywa dla naszego dobrego samopoczucia i zdrowia.