Dla wielu weganizm jest wyższym poziomem wtajemniczenia w roślinnym odżywianiu się. Dla wszystkich nowicjuszy wsparciem powinna okazać się książka Małgorzaty Górnikowskiej „Wegańska patelnia”.
Na wypróbowanie przepisów zaproponowanych przez autorkę, nie potrzeba ani wiele czasu ani wybitnego doświadczenia kulinarnego. Już brzmi to jak przepis na sukces, prawda? Wśród propozycji znajdziemy wszystko to, co można przygotować przy pomocy patelni, jak sugeruje sam tytuł, choć autorka dorzuca kilka swoich osobistych hitów, już nie z patelni. Zatem, placki, omlety, naleśniki, wiadomo, że się tutaj znajdą. Nie zabraknie pomysłów na pizzę, krokiety czy frytki. Gdyby kogoś naszło na potrawkę bądź pierogi, proszę bardzo, również kolorowe przepisy na te dania tu odnajdziemy.
Uniwersalność proponowanych dań zadowoli wszystkich i z pewnością otworzy oczy na inne możliwości w kuchni, co może zakończyć się tylko smacznym zaskoczeniem.

