Frida Duell pracuje w Szpitalu Uniwersyteckim Karolinska w Sztokholmie. Wcześniej była główną redaktorką czasopisma „Moderna Läkare” oraz pisała artykuły popularnonaukowe. Dzięki jej ogromnej wiedzy i zaangażowaniu, mamy możliwość sięgnięcia po książkę Jedzenie, mity i nauka.
Fakty i mity, z którymi mamy szansę się zapoznać sięgając po ten poradnik, wielu z nas zwalą z nóg, a dodatkowo zawarte w nim przepisy urozmaicą naszą codzienną dietę o zdrowe posiłki i napoje. Znajdziemy odpowiedzi na wiele często nurtujących nas pytań. Między innymi dowiemy się jak zwiększyć przyswajanie żelaza oraz czy rzeczywiście białe pieczywo jest tak niezdrowe, jak powszechnie uważa większość ludzi.
Autorka podpowiada, które diety naprawdę są skuteczne i zawierają wszystko to, co jest korzystne dla naszego organizmu. Jednym słowem edukuje nas na każdej stronie!
Ogromnym plusem jest forma wydania książki, twarda oprawa i szycie idealnie sprawdzą się w kuchni podczas przygotowywania potraw na podstawie zawartych w niej przepisów. Dobra pozycja dla poszerzenia swojej wiedzy oraz fantastyczna forma prezentu! Świadomy konsument będzie bardzo zadowolony z dokonanego zakupu.