Hummusy i pasty. Konrad Budzyk. Znak 2017

Hummusy i pasty - Konrad Budzyk

Można by pomyśleć, że nic ciekawego nie można już zrobić ztą tradycyjną pastą, której podstawowy przepis, tyle o ile, zna każdy. Ciecierzyca, oliwa, czosnek. Co tutaj więcej się zastanawiać? Otóż bardzo wiele można w hummusie zmienić, ale i zepsuć. Z książki dowiemy się jaki wpływ na finalny smak będzie miał dobór odpowiednich składników, to czy cieciorka będzie z puszki czy nie, oraz jakość oliwy z oliwek. To wszystko to dopiero początek, wstęp do dodatków. Na dwustu stronach znajdziemy 76 przepisów na zupełnie nowe hummusy i pasty.

Czytaj więcej

Był sobie król… Poczet Jagiellonów

Na platformie wspieram.to trwa właśnie akcja crowdfundingowa, której celem jest wydanie książki Był sobie król… Poczet Jagiellonów. Jest to druga część serii dla małych i dużych miłośników historii Polski autorstwa Mariusza Wollnego. Autor znany jest przede wszystkim z cyklu o detektywie Kacprze Ryksie, który w XVI-wiecznym Krakowie tropi przestępców i rozwiązuje autentyczne sprawy kryminalne.

Czytaj więcej

Czekoladowy tort z Hitlerem

Czekoladowy tort z Hitlerem - Emma Craigie

Czytaj więcej

Wywiad z Wojtkiem Miłoszewskim.

Inwazja - Wojciech Miłoszewski

Czytaj więcej

Dziewczyna, którą kochałeś - Jojo Moyes

Czytaj więcej